Bézs Könyv: a kormány politikája is lassítja a növekedést

A kormányzat fiskális és egészségbiztosítási politikája akadályozza a magánszektor költéseit és munkahelybővítési szándékát - derül ki a Federal Reserve friss gazdasági helyzetjelentéséből, a Bézs Könyvből.
NAPI, 2013. március 6. szerda, 20:09
Fotó: Napi.hu

A Marketwatch tudósítása szerint a 12 körzeti Fed közül több is beszámolt a kiskereskedelmi forgalom lassulásáról, amiben a fiskális politika és az üzemanyagárak is ludasak. Az egészségbiztosítási változások nem ismert hatásaira hivatkozva több munkaadó is elbocsátásokat tervez, illetve tartózkodik a létszámbővítéstől. Mindent egybevetve a Fed felmérése szerint a gazdasági aktivitás ugyolyan mérsékelt tempóban bővül, mint amilyenről a korábbi, január közepén publikált jelentésben beszámoltak.

A jelentés közzététele után kissé javult a hangulat a New York-i piacokon, a Dow 0,3, az S&P-500 0,1 százalékos pluszban, a Nasdaq Composite hajszálnyi mínuszban járt. Ennek alapján nem kizárt, hogy a keddi után szerdán is rekordon fejezi be a kereskedést a DJIA.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.03.06 22:02

Szerintem ez hazugság!! 1983 óta az amerikai termelékenység 90%-kal nőtt ,a bérek meg 40%-kal ....,miért is?....hová tűnt el ez a rengeteg pénz?...

...nagy baj lesz ,ha a hülye yenki rájön erre ,....van náluk 200 000 000 fegyver otthon...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html