Bezzeg megint kaszáltak egy nagyot a lengyelek

Az amerikai Amazon internetes kiskereskedelmi cég tovább bővíti logisztikai rendszerét Lengyelországban. Már a harmadik központot nyitották meg.
Barabás Júlia, 2017. november 11. szombat, 07:20
Fotó: Reuters

Az amerikai e-kereskedelem óriás, az Amazon megnyitotta következő lengyel logisztikai központját - adta hírül a Business Insider lengyel kiadása. A Szczecin melletti Kolbaskówban van a raktár, ahol több mint 1000 dolgozót alkalmaznak. Az Amazon 2014 óta több mint hárommilliárd zlotyt (225 milliárd forint, a 4-es metró költéségének fele) fektetett be Lengyelországban lévő érdekeltségeibe.

Két raktár már eddig is működött Wroclawban és Poznan mellett. Az új bázisról európai és lengyel megrendelőket is kiszolgálnak. Az Amazon azért döntött a tengerparti hely mellett, mert közel van az autósztráda és repülőtér is. Heti hét napon át, napi 24 órában dolgoznak, hiszen így működik az internet is.

Az új raktár területe 150 ezer négyzetméter (a budapesti WestEnd bevásárlóközpont területének háromnegyede), a klimatizált csarnokot 410 millió zlotyból építették fel. Az építkezés 10 hónapig tartott, a két váltásban dolgozó alkalmazottak bruttó órabére 15 zloty (1100 forint).

A nyitókép forrása: Reuters

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gmihaly621, 2017.11.11 09:18

Ezt a bezzegező kárörvendezést kéretik kiiktatni az eszköztárból, kedves firkász hölgyek és urak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html