Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ha a milliárdosnak igaza van, az rossz hír Donald Trump számára, aki többször beharangozta már, hogy a november 3-án zajló elnökválasztás előtt elkészülhet a várva várt vakcina.

Bill Gates a feleségével közösen alapított Gates Foundation intézményén keresztül március óta támogatja a vakcinagyártó vállalatokat. Az alapítvány többek között rendelkezik a Pfitzer, a Johnson&Johnson és a Merck vállalatok részvényeivel, és egyéb vakcináik fejlesztésére több millió dolláros összegekkel támogatták az elmúlt években a Pfizert.

Nem valószínű, hogy bármelyik vakcinát is engedélyeztetni tudják az USA-ban október vége előtt - mondta. Szerinte decemberre vagy januárra jó eséllyel már legalább kettő vagy három gyógyszergyártó igényelni fogja az engedélyeztetést, feltéve, hogy valóban hatékony lesz az ellenszerük - olvasható a Portfolión.

Az egyetlen vakcinagyártó, amely a sürgős engedélyeztetés mellett jó eséllyel megkaphatná a lehetőséget a tömeges terjesztésre még októberben, az a Pfizer - tette hozzá.