Bill Gates megjósolta, mikorra lehet oltás

Bill Gates szerint egyik tesztelés alatt álló koronavírus vakcina sem lesz engedélyeztetve október végéig az Egyesült Államokban - idézi a Portfolio a CNBC cikkét.
Szász Péter, 2020. szeptember 15. kedd, 17:29
Fotó: Reuters

Ha a milliárdosnak igaza van, az rossz hír Donald Trump számára, aki többször beharangozta már, hogy a november 3-án zajló elnökválasztás előtt elkészülhet a várva várt vakcina.

Bill Gates a feleségével közösen alapított Gates Foundation intézményén keresztül március óta támogatja a vakcinagyártó vállalatokat. Az alapítvány többek között rendelkezik a Pfitzer, a Johnson&Johnson és a Merck vállalatok részvényeivel, és egyéb vakcináik fejlesztésére több millió dolláros összegekkel támogatták az elmúlt években a Pfizert.

Nem valószínű, hogy bármelyik vakcinát is engedélyeztetni tudják az USA-ban október vége előtt - mondta. Szerinte decemberre vagy januárra jó eséllyel már legalább kettő vagy három gyógyszergyártó igényelni fogja az engedélyeztetést, feltéve, hogy valóban hatékony lesz az ellenszerük - olvasható a Portfolión.

Az egyetlen vakcinagyártó, amely a sürgős engedélyeztetés mellett jó eséllyel megkaphatná a lehetőséget a tömeges terjesztésre még októberben, az a Pfizer - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK