Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ha Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója így folytatja, akkor rövidesen átveheti az első helyet a Bloomberg világ leggazdagabb embereit felsoroló listáján.

Jelenleg még Gates vezet 89,6 milliárd dollárral (24,3 billió forint), de Bezos 84,9 milliárd dollárral (23 billió forint) a második.

Bezos az elmúlt időszakban a többi milliárdoshoz képest tempósabban növelte a vagyonát. Még 2015-öt 28,5 milliárd dollárral nyitotta, 2016-ot 59,7 milliárddal, az idei évet pedig 65,4 milliárd dollárral kezdte. Tehát csak az idén Bezos 30 százalékos, míg Gates csak 9 százalékos pluszt ért el.

Gates és Bezos mögött egyébként a legfrissebb - a szerdai amerikai tőzsdezáráskori adatok alapján készült - listán a Zara divatlánc tulajdonosa, Amancio Ortega áll a harmadik helyen 82 milliárd dollárral, a negyedik Warren Buffett befektetési guru 76,3 milliárddal. Az ötödik pedig a facebookos Mark Zuckerberg 65,5 milliárd dollárral.

A Bill Gatest szorongató Bezosról szóló rendhagyó portrénkat itt olvashatja el, ebben a videóban pedig megnézheti, honnan indult és hová jutott az amazon alapítója.