Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hangsúlyozta, hogy a rendszer hosszútávon kiszámítható finanszírozást nyújtana élvonalbeli technológiai vállalatoknak, és összekapcsolná azokat például az Európai Gyógyszerügynökséggel vagy az Európai Bizottsággal.

"Minden a felkészültségen múlik, a világjárvány közepette nincs veszteni való időnk, ezért van szükség az ilyen fajta megközelítésre, amely elősegíti a járványmegelőző kutatásokat, és a közös, hatékonyabb ellenszer-fejlesztési módszereket" - fogalmazott az MTI szerint.

Az elnök emlékeztetett, hogy az EU milliárdokat fektetett be a koronavírus-elleni vakcinák kifejlesztésébe, és leszögezte, hogy az oltóanyaggyártóknak vállalniuk kell az EU-val kötött szerződéseikben foglaltakat, ki kell szállítaniuk a megrendelt vakcinákat megfelelő időben és mennyiségben.

Kitért arra is, hogy szükség lesz a biológiai sokféleség védelméről szóló olyan globális megállapodásra, amely ugyanolyan léptékű és ambiciózus, mint a párizsi klímapaktum. Közölte, hogy az EU egy ilyen megegyezés irányában fog lobbizni az októberi, az ENSZ által szervezett biodiverzitással foglalkozó csúcstalálkozón a kínai Kunmingban.

Ezen kívül Von der Leyen felszólította az Egyesült Államokat, hogy segítsen mérsékelni azt internetes óriás médiacégek hatalmát, egy "alapvető értékeken alapuló" globális szabálykönyv létrehozásával.

"Foglalkoznunk kell a digitális világ sötétebb oldalaival is, védenünk kell demokráciánkat, és intézményeinket, a gyűlöletbeszéd, a dezinformáció, az álhírek, és az erőszakra való bujtogatás pusztító ereje ellen" - hangsúlyozta. Hozzátette: Az internetes vállalatoknak felelősséget kell vállalniuk azért, mit tesznek ki vagy távolítanak el oldalaikról.