Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ma még a Bizottság elnökasszonyától nem jött pontos információ, de a környezetéből származó információ szerint aktív gondolkodás zajlik a tárcacserén.

Ezen a cserén gondolkodnak, hogy elvegyék a bővítés portfólióját a magyar jelölttől. És volt informális puhatolózás Budapest és Bukarest felé is, szó szerint ezt mondták - idézik a szocialista képviselőt.

Ursula von der Leyen szeptember 10-én jelentette be, hogy mely biztosoknak milyen területet szán az új bizottságban. Idén először a jogi ügyekkel foglalkozó szakbizottság egyfajta nulladik lépcsőfokként a biztos jelöltek pénzügyi érdekeltségeit vizsgálta.

Két biztosjelölt esetében döntöttek úgy, hogy nem engedik tovább a következő lépésre: a román Rovana Plumbot és a magyar Trócsányi Lászlót. Miután a szakbizottság hétfőn megerősítette korábbi döntését von der Leyen új neveket kért a magyar és a román kormánytól. Orbán Viktor magyar miniszterelnök még aznap bejelentette, hogy jelöltje: Várhelyi Olivér, a brüsszeli állandó képviselet vezetője.