Bloomberget, amióta beszállt az elnökjelöltségért folyó küzdelembe, más demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok részéről az a vád éri, hogy a pénzével akar bejutni a Fehér Házba. A riporter erre vonatkozó kérdésére az üzletember azt mondta: ez nem áll szándékában, hiszen - mint fogalmazott - pontosan ugyanazt teszem, amit ők, csak én a saját pénzemből - idézte az MTI Bloomberget.

A riporter emlékeztette őt Elizabeth Warren massachusettsi szenátor kijelentésére, miszerint nincs szükség több milliárdosra a politikában, és felidézte Bernie Sanders vermonti szenátort is, aki azt hangoztatta, hogy milliárdosként a földkerekség legbutább személye is elnök lehet a Fehér Házban, ha megfizeti az árat. Bloomberg szerint a többi demokrata párti elnökjelölt-aspiráns mások pénzéből kampányol, és "ezek azután elvárnak tőlük valamit cserében". Ő viszont nem akarja, hogy "megvásárolják" őt.

Arra a felvetésre, hogy hosszas tétovázás és cáfolatok sora után miért döntött mégis úgy, hogy versenybe száll, Bloomberg, aki korábban New York polgármestere is volt, elmondta: végignézett a jelöltségért küzdő politikusok során, és arra gondolt, hogy Donald Trump elnök "mindegyiküket megeszi vacsorára". Az üzletember egyébként már korábban is kifejtette, hogy egyik demokrata jelöltet sem tartja alkalmasnak arra, hogy legyőzze Donald Trumpot a 2020-as elnökválasztáson.

Bloomberg évekkel ezelőtt demokrata volt, aztán republikánus színekben indult New York polgármesteri székéért, majd független lett. Vajon melyik párttal azonosítja magát igazán? - kérdezte tőle a CBS televízió műsorvezetője. A demokraták elnökjelöltségéért küzdő üzletember azt válaszolta: "lényegében egyik párthoz sem tartozom".

A tulajdonában lévő Bloomberg hírügynökség információi szerint Michael Bloomberg eddig 59 millió dollárt költött kampánya reklámjaira. Vagyona, a Forbes magazin adatai szerint 52 milliárd dollár - írta az MTI.