Bő hároméves mélypontot ért el az USA

Novemberben tovább romlottak a feldolgozóipari kilátások az USA-ban. Az ISM feldolgozóipari indexének értéke 51,7 pontról 49,5 pontra csökkent, a várt 51,2 ponttal szemben. A 49,5 pontos érték bő hároméves mélypontnak számít.
portfolio.hu, 2012. december 3. hétfő, 16:35
Fotó: Napi.hu

Októberhez képest jelentősen romlottak a feldolgozóipari kilátások az Egyesült Államokban - derül ki az ISM novemberi felmérésének eredményeiből. A főindex értéke 51,7 pontról 49,5 pontra csökkent, ami bő hároméves mélypontnak számít (ennél alacsonyabb értéket legutóbb 2009 júliusában mértek). A konszenzus 51,2 pont volt.

A bontás szerint az értékesítési és a munkaerőpiaci kilátások megítélése egyaránt romlott a szektorban. Az új megrendelések alindex értéke 54,2 pontról 50,3 pontra, a foglalkoztatottságié pedig 52,1 pontról 48,4 pontra változott.

A megkérdezettek pesszimizmusát a kedvezőtlen külső környezet, a fokozott gazdaságpolitikai bizonytalanság - különös tekintettel a költségvetési szakadékra - és a Sandy nevű hurrikán által okozott fennakadások indokolhatták.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Vote, 2012.12.03 17:17

Kérdés, hogy elékezdik-e valaha csökkenteni a 10%-os hiányt vagy leállítják-e valaha a pénznyomdát. 40 milliárd dollér havonta pénznyomtatásból. Plussz a GDP 10%-a hitelből pumpélva a gazdaségba évente.

Lesz ott még zakó csak idő kérdése. Ezért lételemük a héború. USa a nagy jogvédő, az indiánok kiírtója, rezervétumba zárója, a ranszolgatartó. A háború örök forrésa.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html