Boriszov pénteken vonult önkéntes karanténba a kormány három másik tagjával együtt, miután kiderült, hogy találkoztak egy miniszterhelyettessel, aki fertőzött volt - közölte a portál, amely szerint közösségi oldalán azt írta Boriszov, hogy általános rossz közérzet gyötri, ezért orvosai javaslatára az otthonában gyógyul.

Bojko Boriszov és a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor kifejezetten jó barátságban állnak egymással, amely még a migrációs válság idejére vezethető vissza. A bolgár politikus ugyanis ugyanúgy az uniós határok lezárása mellett állt ki, ami miatt 2016-ban a magyar kormány ki is tüntette.

A bolgár kormányfő most nincs egyszerű helyzetben, helyi civilek több mint 100 egymást követő napja tüntetnek főként békés demonstrációkon azért, mert elegük van az országukat átszövő korrupcióból.

Bulgáriában a második hullám legalább olyan súlyos, mint Magyarországon a járvány: a hétmilliós országban az elmúlt napokban rendre 1500 főnél is több új fertőzöttet azonosítottak, már 37 562 esetben diagnosztizálták eddig a betegséget, az aktív fertőzöttek száma 18 246, míg 1 084 ember hunyt el a betegség miatt.