Bolgár újságírógyilkosság: egy férfit őrizetbe vettek

A bolgár rendőrség őrizetbe egy ember Viktorija Marinova meggyilkolásával kapcsolatban - írja az MTI. A bolgár oknyomozó újságíró holttestét négy napja találták meg Rusze egyik parkjában.
Szabó Zsuzsanna, 2018. október 9. kedd, 15:24
Fotó: Reuters

A bolgár közszolgálati rádió úgy tudja, hogy az őrizetbe vett férfi román-moldovai kettős állampolgár, azonban a bolgár belügyi tárca regionális igazgatóságának vezetője közölte, hogy jelenleg egy román útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárt hallgatnak ki a rendőrök az ügy miatt - írja az Index az MTI-re hivatkozva.

Viktorija Marinova 30 éves oknyomozó riportert megkínozták, megerőszakolták, majd meggyilkolták napokkal ezelőtt Bulgáriában. Az újságírónő legutóbb egy EU-s pénzek elsikkasztásával kapcsolatos ügyön dolgozott, amely Bulgáriában GP-gate néven híresült el. Azt egyelőre nem tudni, hogy halálának van-e köze a munkájához.

Rövid időn belül Marinova a harmadik EU-s országbeli oknyomozó újságíró, akit meggyilkoltak. Mindhármukban az volt a közös, hogy uniós támogatásokkal kapcsolatos visszaélések miatt nyomoztak.

HOZZÁSZÓLÁSOK