Bombariadó-hullám Varsóban

Lengyelországban ma délelőtt több száz kormányhivatalban, intézményben és üzletközpontban volt bombariadó – ki kellett üríteni a varsói tőzsde épületét is.
Napi.hu, 2014. október 27. hétfő, 13:49

Lengyel kormányhivatalok, közintézmények, önkormányzatok és kereskedelmi központok százai kaptak ma délelőtt fenyegetést e-mailben vagy telefonon, hogy bombát helyeztek el épületükben. Egyelőre sehol sem találtak robbanószerkezetet, de egyedül Varsóban mintegy ötven épületet kellett átvizsgálni, köztük a vámhivatalt és a tőzsdét, amelynek épületét a kutatás idejére kiürítették, de a börze ez alatt is zavartalanul folytatta működését.

Múlt csütörtökön egyébként magukat az Iszlám Állam nevében működőnak aposztrofáló hackerek több órán át megbénították a tőzsde internetes szolgáltatásait. Ma Wroclawban többek között a megyei bíróság, Czestochowában a kincstárügyi hivatal, Gdanskban a bíróság és az ügyészség épületéből evakuálták a dolgozókat és az ügyfeleket.

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz a milliós károkat okozó tréfa végrehajtói után és máris bejelentések százait kapta - az országos rendőri akció és a megkárosított intézmények költségeit a tettesekkel fogják megfizettetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK