A Downing Street szóvivője szerint Johnsont abból a meggondolásból vitték át a londoni St. Thomas kórház intenzív osztályára, hogy ha mégis lélegeztetőgépre lenne szüksége, az a közelében legyen.

A konzervatív párti miniszterelnök eszméleténél van, és személyesen kérte meg Dominic Raab külügyminisztert, hogy gyógykezelésének idejére vegye át a miniszterelnöki feladatok ellátását. Johnson kitűnő orvosi ellátásban részesül - közölte a szóvivő. A jelenlegi brit kormányban nincs miniszterelnök-helyettesi tisztség, de Dominic Raab az "első miniszter" - First Secretary of State - címet is viseli. Ez azt jelenti, hogy rangban az összes többi kabinettag felett áll, és így gyakorlatilag Boris Johnson után a brit kormány második legmagasabb rangú tagja.

Johnsont vasárnap este orvosának tanácsára szállították be a londoni St. Thomas kórházba, miután a koronavírus okozta betegség egyes tünetei nem múltak. E tünetek közé tartozik a magas láz.

A szóvivő szerint Johnson kitűnő orvosi ellátásban részesül.

Hétfő este a brit politikai pártok vezetői egymás után kívántak mielőbbi gyógyulást a kormányfőnek. Jókívánságait fejezte ki Sir Keir Starmer, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt újonnan megválasztott vezetője és Nicola Sturgeon skót miniszterelnök is - írta az MTI.

Carrie Symonds, Boris Johnson várandós élettársa a hétvégén,  aTwitteren közzétett bejegyzésben tudatta, hogy ő is észleli magán a koronavírus-fertőzés fő tüneteit, és emiatt az elmúlt hetet ágyban töltötte. Boris Johnson szóvivője február végén jelentette be, hogy a 32 éves Carrie Symonds - akit a kormányfő nemrégiben eljegyzett - várandós, és a pár közös gyermekének születése a nyár elejére várható.