Boris Johnson: szó sem lehet az átmeneti időszak meghosszabbításáról

Nem lehetséges a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) január 31-i határnapja után tervezett 11 hónapos átmeneti időszak meghosszabbítása - közölte szerdán Londonban Boris Johnson brit miniszterelnök Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.
K. Kiss Gergely, 2020. január 8. szerda, 20:03
Fotó: AFP

Johnson és von der Leyen szerda este tartott megbeszélést a Downing Streeten. Ez volt kettejük első hivatalos kétoldalú találkozója az új Európai Bizottság megalakulása, illetve a december 12-én rendezett brit parlamenti választás óta.

A megbeszélésen a londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása szerint Johnson kijelentette az Európai Bizottság vezetőjének, hogy a brit kormány széleskörű, az árukra és a szolgáltatásokra egyaránt kiterjedő szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az EU-val.

Az ennek elérésére szolgáló, alapesetben december 31-ig tartó átmeneti időszakot azonban nem lehet meghosszabbítani - tette hozzá a brit kormányfő.

Cikkünk folyamatosan frissül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

flydomi, 2020.01.08 22:04

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html