Boris Johnson rácsapta a telefont Trumpra

Boris Johnson egykori brit külügyminiszter lecsapta a telefont, amikor azt mondták neki, az éppen Nagy-Britanniában tárgyaló Donald Trump amerikai elnök szeretne vele beszélni - adta hírül a hvg.hu.
Domokos Erika, 2019. június 9. vasárnap, 17:26
Fotó: Pixabay

Brit lapjelentések szerint Johnson újságíróknak elmesélte, valaki felhívta őt, és azt mondta, a brit miniszterelnöki hivatal telefonközpontjából jelentkezik. "A hívónak enyhe ír akcentusa volt, és azt mondta, az USA elnökét szeretné kapcsolni. Mint mindig, akkor is gyorsan gondolkodtam, és közöltem: egy pillanatra sem hagyom becsapni magam" - mondta Johnson, aki ezután letette a telefont, írta a hvg.hu.

Majd felhívta a miniszterelnöki hivatalt, ahol megerősítették, valóban akart vele beszélni az amerikai elnök. Johnson és Trump végül beszélt egymással.

Az elnök nemcsak üdvözölt, hanem azt is közölte, hogy javítani akarja a két ország gazdaság együttműködését, és szabadkereskedelmi egyezményt akar kötni Nagy-Britanniával - magyarázta Johnson. Állítólag Trump személyesen is találkozni akart Johnsonnal, ám a kormányfői székért harcba szállt volt külügyminiszter nemet mondott, mert készülnie kellett egy kampányrendezvényre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.06.09 23:55

Szerintem az újságírók azért imádkoznak Nagy-Britanniában, hogy ez a bohóc Johnson legyen a következő kormányfő. A bulvárlapoknak lesz miről írni naponta...

Már London Polgármestereként is vitte a primet, de országos szinten még több lehetősége lesz kibontakozni. Felüdülés lesz ezután az alkalmatlan tehetségtelen banya után. Persze az más kérdés, hogy jobban járnak-e vele, de kétség kívül nem egy unalmas figura, az elődjével ellentétben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html