Börtönbe mehet az egyik született feleség

Felicity Huffman bűnösnek vallja magát Amerika legnagyobb egyetemi korrupciós botrányában - írta a Reuters híre alapján a 24.hu.
Domokos László, 2019. május 14. kedd, 09:31
Fotó: Getty Images

Még március közepén robbant ki az az egyetemi korrupciós botrány Amerikában, miszerint a gazdag szülők huszonöt millió dollár értékben fizették le a felvételi dolgozóit, hogy a gyerekek bekerüljenek a legjobb helyekre, többek között a Yale-re vagy a Georgetownra - írta a portál a Reuters nyomán. Összesen ötvenen állhatnak bíróság elé.

A 2004 és 2012 között futó Született feleségek című sorozat egykori színésznője (Lynette Scavo szerepében), aki 2005-ben a Transamericában nyújtott alakításáért Oscarra is jelöltek, Felicity Huffman a tárgyaláson bűnösnek vallotta magát a vesztegetési ügyben.

Eszerint a színésznő (aki a szintén ismert színész, William H. Macy felesége) 2017-ben tizenötezer dollárt fizetett, hogy feljavítsák lánya SAT-vizsgáját, ami elengedhetetlen az egyetemhez.

A színésznő négytől tíz hónapig terjedő börtönbüntetésre számíthat, ám a beismerés nyomán ügyész cserébe a lehetséges minimumot, 4 hónap letöltendő börtönt kért rá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.05.14 13:10

Nálunk több ezer szülőnek kellene a börtönbe menni, de itt ez teljesen normális, így volt ez a szocializmusban is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2019.05.14 11:05

Miért kell neki börtönbe menni? Azok a bűnösök, akik ezeken az egyetemeken dolgoztak, és elfogadták a pénzt. Neki semmi ráhatása nem volt a pontokra, semmibe nem nyúlhatott bele. Az általa odaadott pénzt, ösztöndíjra kell fordítani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html