Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Capital című román szaklap nyilvánosságra hozta a leggazdagabb romániaiak listáját, amelyen az első tízbe bekerült egy magyar üzletember is. A maszol.ro ismertette leggazdagabb romániaiak Top 300-as listájának első helyén, akárcsak tavaly, Ion Țiriac üzletember áll, aki 2014-hez képest tovább növelte jelenleg 1,5 milliárd euróra becsült vagyonát. Második helyre Adrian és Dragoº Pavalt, a Dedeman barkácsáruház-lánc alapítóit sorolta a Capital: a testvérpár tavalyhoz képest szintén növelte vagyonát, 650 millió euróról 850-900 millióra. A harmadik helyre a jelenleg 2,5 éves börtönbüntetését töltő Ioan Niculae üzletember került 750-800 millió eurós vagyonnal - írta a Romania Insider.

A negyedik helyet Teszári Zoltán foglalja el. A nagyváradi üzletember a gazdasági lap szerint Románia leggazdagabb médiavállalkozója is, bár az RCS&RDS távközlési szolgáltató tulajdonosának vagyonát most csak 480-500 millió euróra becsülik, míg tavaly 530-560 milliója volt. Cége piacvezető a kábeltelevízió- és internet-szolgáltatásban, és a médiavállalkozásai mellett újabban az energiaszektorban is vannak befektetései. Az ötödik Iulian Dascalu a Iulius Mall plázák tulajdonosa.

A lista nagy visszatérője a 10. helyre George Becali, aki hét évvel ezelőtt még a leggazdagabb román volt, csak közben két évet börtönben kellett töltenie, így most csak 270-300 millió eurós vagyonnal rendelkezik.

A 300 leggazdagabb romániai vagyonát összesen 20,8 milliárd euróra becsülik, ami 7,5 százalékkal kevesebb a tavalyinál.