A CBOS (Centrum Badania Opinii Spo³ecznej) megállapítása szerint a lengyelek 59 százaléka nem bízik a jövőben, a helyzet szerintük rosszul alakul. Az országban a megkérdezettek 25 százaléka szerint mennek jól dolgok, 17 százalékuknak pedig nem volt kialakult véleménye helyzetről. A borúlátók aránya 4 százalékponttal emelkedett a januári felméréshez képest, az optimistáké pedig 4 százalékponttal csökkent.

Az ország aktuális gazdasági helyzetét a megkérdezettek 43 százaléka ítélte meg rossznak, 6 százalékponttal többen, mint egy hónappal korábban. A gazdasági helyzet 33 százalék, az előzőnél 5 százalékponttal több válaszadó szerint sem nem rossz, sem nem jó. A helyzetet az előző havival megegyező arányban, 21 százalékban találták jónak a felmérés résztvevői.

A februári felmérésben a januárinál két százalékponttal kisebb arány, a megkérdezettek 14 százaléka fejezte ki reményét abban, hogy a helyzet az elkövetkező 12 hónapban javulni fog. Nem remélt változást 50 százalék, az előző havinál 3 százalékponttal kevesebb válaszadó. A januári 25 százalék után februárban 27 százalék számított a helyzet romlására és 6 százalék után 9 százalékuk nem alkotott véleményt.