Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hosszú várakozás borzolta a szerb-magyar határon átkelni szándékozók ideit május első hétvégéjén - ez nem az első és bizonyára nem az utolsó ilyen eset. Magyarországon dolgozó vajdaságiak, ingázó diákok, reménybeli egyetemisták és egyszeri utazók álltak a hosszan kígyózó kocsisorokban - idézte a vajdasági Szabad Magyar Szó a Magyar Mozgalom párt elnökségének közleményét.

A közlemény szerzői utalnak a közelmúltban Szabadkán megtartott szerb-magyar kormányülésre, amikor az átkelőkön tapasztalható káosz egy csapásra megszűnt. Utána napokig minden rendben volt, a várakozási idők észszerű hosszúságúak voltak - pedig csúcsidőszak következett, a húsvét alkalmából igencsak megnőtt a forgalom.

Ennek a fejleménynek "nem sokáig örülhettek az utazók, a sorok ismét megnyúltak, a várakozók azt találgatják, vajon sztrájkolnak-e a magyar határőrök vagy ismét az informatikai rendszer omlott-e össze (erre állítólag az utóbbi időben jóval gyakrabban volt példa, mint ahányszor arról a rendőrség közleményt adott ki), vagy eddig ismeretlen oka van a fennakadásoknak" - folytatódik a közlemény.

"Előre félünk az alig egy hónap múlva kezdődő nyári szabadságolási időszaktól, amikor tízezrek indulnak útnak Nyugat-Európából, hogy átkeljenek azokon a határátkelőkön, amelyek így sem bírják az utasforgalmat." A Mozgalom követeli, hogy a szerb és a magyar hatóságok orvosolják a problémát.