Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közölt adatok a bankokon, pénzátutalási rendszereken, kártyás fizetési rendszereken és a postahivatalokon, valamint informális csatornákon keresztüli átutalásokról egyaránt tartalmaznak információkat - mutatott rá az Ukrajinszka Pravda hírportál. Ukrajnából külföldre a magánátutalások mértéke 2019-ben csaknem 0,6 milliárd dollárnak megfelelő összeget tett ki - írta az MTI.

Tavaly mintegy 2,3 milliárd dollár érkezett Ukrajnába pénzátutalási rendszereken keresztül, vagyis az Ukrajnába irányuló összes magánátutalás csaknem egy ötöde, míg az Ukrajnából külföldre utalt pénzből 0,4 milliárd, azaz a teljes összeg körülbelül kétharmada.

Ukrajnába százalékos arányban a legtöbb átutalás az Egyesült Államokból érkezett, 18 százalék. Izraelből az összes magánátutalás 14 százaléka, míg Olaszországból 9, Oroszországból és Lengyelországból egyaránt 7, további 219 országból pedig a maradék 45 százalék.
Ukrajnából a pénzátutalások legnagyobb része, 31 százaléka Oroszországba irányult, míg Georgiába 11, Azerbajdzsánba 6, Kínába és Üzbegisztánba 5-5 százalék, további 195 országba pedig a fennmaradó 42 százalék.

A szociálpolitikai minisztérium 2018-as adatai szerint mintegy 3,2 millió ukrán dolgozott abban az évben külföldön állandó jelleggel, és körülbelül 9 millióan pedig 1-6 hónapos idénymunkára utaztak külföldre.