Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vezetékneve elhallgatását kérő Alekszander Krasznojarszkban él Oroszországban, ám az elmúlt hónapokban egyre idegesebb lett az áramkimaradások miatt - derül ki a Moscow Times életképéből. Egyik reggel már szokásos teájához sem tudta felforralni a vizet, mert éppen nem volt áram a lakásában.

Úgy döntött, hogy ez nem mehet így tovább. Mivel a város önkormányzatát okolta a gondjáért, elhatározta, hogy a helyhatóságon vesz elégtételt. Fogta a vízforralóját és a teáscsészéjét, bement az önkormányzat épületébe, keresett a konnektort, bedugta a forralót, és ott készítette el a nap indításához nélkülözhetetlen italt.

Felhívás keringőre

Kikapcsolták az áramot a lakásomban egy egész napra! - posztolta Alekszander a Vkontaktyén, Oroszország legnagyobb közösségi site-ján a hírportál tudósítása szerint. Ezért náluk forraltam fel a teavizemet, szépen, nyugodtan, senkit sem zavarva. Ha nem vagy nagyon ideges, gyere, csatlakozz hozzám! Főként olyanok jöjjenek, akiknél szintén nincs áram, hozzátok a bögréiteket!

A hírek szerint senki sem zavarta a férfit. Nyugodtan befejezhette a főzőcskézést, majd békésen hazament. Még egy képet is mellékelt internetes bejegyzéséhez, amelyen egy Sberbank-automata mellett látható a földön a konnektorba bedugott vízforraló.

Sajátos tűzijáték

Krasznojarszk lakói az elmúlt hónapban sokat bosszankodhattak az elektromos hálózat zavarai miatt. A napokban például tűz ütött ki, egy elektromos alállomáson, ami a fél várost sötétbe borította. A hónap elején több óriási felvillanás rázta meg a várost, mintha bombák robbantak volna. Valójában csak az elektromos rendszer egy része adta meg magát talán a karbantartás hiánya miatt, ötezer embert hagyva áram nélkül.