Tovább nyomoznak Szájer József után

Szájer József ügyében még tart a nyomozás - közölte hétfőn a Népszava érdeklődésére a brüsszeli ügyészség, amely nem árult el további részleteket.
Domokos László, 2021. január 5. kedd, 08:00
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

A volt fideszes képviselő lemondott európai parlamenti (EP) mandátumáról, amely 2021. január 2-án meg is szűnt. Az expolitikust így már nem védi a mentelmi jog, amely amúgy is csak akkor illet meg egy képviselőt, ha a bűncselekményt hivatalos tevékenységének ellátása közben követi el - írta a napilap.

Szájer Józsefet egy meleg szexpartiról távozóban kapta el a rendőrség Brüsszel belvárosában november végén. A hátizsákjában extasy tablettákat találtak, ezért kábítószer illegális birtoklása miatt azonnal eljárást indítottak ellene. A volt honatya tagadta, hogy drogot fogyasztott vagy birtokolt volna.

Belgiumban a kábítószer birtoklása bűncselekménynek számít, a kiszabható büntetés mértéke a törvényszegés súlyosságától függ.

A rendőrség még a helyszínen 250 euró bírság megfizetésére kötelezte az orgia húsz résztvevőjét, amiért megszegték a járványügyi korlátozásokat.

Blikk: visszaküldi a diplomata-útlevelét Szájer

Az európai parlamentből távozó politikus úgy döntött, megválik diplomata-útlevelétől - tudta meg a Blikk a Külügyminisztériumtól.

A volt EP-képviselő jogosultsága a diplomata-útlevélre a képviselői megbízatása végével megszűnt. A törvény szerint ekkortól csak "rendkívül indokolt esetben", külügyminiszteri engedéllyel birtokolhatna ilyen okmányt.

A napilap beszámolója szerint a hosszú karrier után végül dicstelenül távozó politikus kiürítette az irodáit, leadta a kulcsait, az igazolványát, szavazókártyáját és a számítógépeit, de közvetlen kollégái nem árulták el, személyesen tette-e.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2021.01.05 17:20

@matura: Vagy inkább döngette volna továbbra is a bányarém Hagyó Tündét!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2021.01.05 16:30

szájer jobban tette volna, ha nem vonul ki brüsszelbe, itthon polt mindent engedett volna neki
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html