Botrány Ausztriában

Az őt ért szexuális zaklatási vádak miatt Peter Pilz, az osztrák parlamentbe jutott Pilz Listája vezetője úgy döntött, hogy visszavonul és lemond mandátumáról - jelentette be a politikus szombati bécsi sajtótájékoztatóján.
Domokos László, 2017. november 4. szombat, 14:25
Fotó: Pixabay

Pilz korábban a parlamentből frissen kiesett Zöldpárt politikusa volt, s először a zöldek egyik munkatársa vádolta meg zaklatással, majd most azt állítják róla, hogy a 2013-as alpbachi fórumon Pilz megfogdosta az Európai Néppárt egyik munkatársát, és erre tanúk is vannak. A politikus az első esetet kategorikusan visszautasította, most pedig azt mondja, "a legkomolyabban" kell venni az újabb vádakat, de semmi ilyesmire nem emlékszik - írta az InfoRadio.hu az MTI alapján.

A szigorú előírások ugyanakkor rám is vonatkoznak - mondta Peter Pilz. A jövőben kívülről kíséri majd figyelemmel és támogatja pártját. Hogy mi lesz az általa alapított és az ő nevét viselő politikai formációról, arra szombat délelőtt egyelőre nem tudott válaszolni. Azt mondta: délután találkozik a pártvezetés, és döntenek arról, hogy hogyan tovább.

A 63 éves Pilz több mint 30 éven át politizált a Zöldpárt színeiben, majd idén új pártot alapított, amely nyolc mandátumot szerzett a bécsi törvényhozásban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.11.04 20:23

ilyesmi itt elképzelhetetlen. Sav és golyóálló acél a bőr a pofájukon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html