Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyre bizonytalanabb kimenetelű brexit miatt sok angliai magyar munkavállaló továbblépésben gondolkodik, ők élhető és jövedelmező országot keresnek, Magyarországra legfeljebb a csok miatt jönnek, de csak az építkezés idejére maradnak a lap cikke szerint.

Ezt tapasztalja Szabó László, a Londoni Magyarok Közössége (LMK) ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, főleg a biztos megélhetéssel rendelkezőket próbálják marasztalni, hiszen minden, még egy kevésbé megrázó brexit is benne van a pakliban.

Az elmúlt években egyre kevésbé volt jó üzlet az angliai munkavállalás: romlottak a gazdasági és a pénzpiaci várakozások, gyengült a font-árfolyam, a szociális transzferek minősége pedig nagyot zuhant. Ugyanakkor a megélhetési költségek, az alig változó bérekhez képest továbbra is nagyon magasak.

A lépni szándékozók nyelvtudásuktól függően Franciaországot, Németországot vagy Ausztriát választják, angoltudással Málta is szóba kerül. A csok miatt hazaköltözést fontolgatók is csak átmenetileg, a támogatás igénybevételére jönnének Magyarországra.