Ezért vágná haza az autópiacot a brexit

Katasztrofális hatással lenne az autóiparra az egyezség nélküli brexit az uniós autóipaci szervezet (ACEA) szerint.
Csernátony Csaba, 2019. március 2. szombat, 09:32
Fotó: AFP

Az Egyesült Királyság autóipara rengeteg szálon kötődik az unióshoz, számos más ágazathoz hasonlóan ezért is kulcsfontosságú kérdés, hogy mi lesz a brit kilépéssel.

Az Európai Autógyártók Szövetsége elkészített egy kimutatást, amely szerint az Egyesült Királyságban tavaly gyártott több mint 1,5 millió autó több mint 80 százaléka, azaz 10 autóból 8 darab került az uniós piacokra.

Ráadásul az EU-s országokból exportált 5,6 millió autóból 1,8 millió ment az Egyesült Királyságba, a teljes export közel harmada.

Éppen ezért az ACEA szerint katasztrofális következményekkel járna az uniós autóipara, ha az Egyesült Királyság bármilyen megállapodás nélkül lépne ki az EU-ból március végén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Der_Zahnarzt, 2019.03.02 22:25

Azaz az EU-s autógyártást vágná haza a Brexit, közte valószínűleg minket is, ha valaki elolvasta a cikket. Homokszem került tehát a gépezetbe, a magyar rabszolga-angol adófizető-brüsszeli és hazai, magyar mutyikalandparkokkal pénzt mosó maffiagépezetbe. Mert azt csak a hülyék hitték el ugye, hogy nem volt benne minden brüsszeli és hazai mutyielvtárs a pénzmosásban, a látványos és folyamatos, buta birka népnek gumicsontként dobott műbalhék ellenére.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.03.02 18:53

Dehogy.

https://www.telegraph.co.uk/politics/2019/02/28/britains-economy-set-boom-become-largest-europe-brexit/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html