Előrehozott választás lesz Nagy-Britanniában

Megszavazta kedd este a londoni alsóház a konzervatív párti kormány indítványát az előrehozott parlamenti választás kiírásáról. Ha a törvénytervezetet a felső kamara, a Lordok Háza is jóváhagyja, ami biztosra vehető, az Egyesült Királyságban a kormány indítványa alapján december 12-én tartják a választást - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. október 29. kedd, 21:30
Fotó: Getty Images

Az alsóház hétórás vita után, harmadik olvasatban 438-20 arányban hagyta jóvá a javaslatot.

Ez a szavazatarány arra vall, hogy számos ellenzéki képviselő tartózkodott.

Közvetlenül a végszavazás előtt a képviselők elutasították a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt módosító javaslatát, amelyben december 9-i választási időpont szerepelt.

Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök előzőleg háromszor próbálkozott az előrehozott választás kiírásának alsóházi elfogadtatásával parlamenti határozat formájában, mindháromszor sikertelenül. Ehhez az alsóházi képviselők kétharmadának jóváhagyása lett volna szükséges, de ez egyszer sem volt meg.

Kedden a kormány törvénytervezet formájában terjesztette ismét a ház elé az indítványt, és ehhez egyszerű többség is elég volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ballada, 2019.10.30 08:13

Na végre, az eredményt pedig tegyen pontot a kutyakomédiára.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

flydomi, 2019.10.29 21:48

Es a cirkuszt lehet meg fokozni. :))
Kivancsi vagyok,hogy a beigert "No Deal-el" Mr Johnson es illibsi popsi tarsai mennyi szavazatot kapnak. :)) Mennyire kepesek a Brexit partot lenyomni-szavazatot szerezni toluk,hamar a sajat szavazoikat cserbenhagytak. :D Nigel okozhat meg meglepetest. :D Habar valszeg megint lelecel. :))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html