Brexit: végleg elege lett három kormánypárti képviselőnek

Távozott három alsóházi képviselő szerdán a kormányzó brit Konzervatív Pártból, mindenekelőtt a kormány brexit-politikájával szembeni komoly fenntartásaikkal indokolva a lépést.
K. Kiss Gergely, 2019. február 20. szerda, 12:59
Fotó: Pexels

A három képviselő - Anna Soubry, Sarah Wollaston és Heidi Allen - Theresa May miniszterelnöknek írt közös levelében úgy fogalmazott, hogy a Konzervatív Párt egyre inkább a frakció legkeményvonalasabb brexit-tábora, valamint a kisebbségben kormányzó pártot kívülről támogató, nem kevésbé EU-szkeptikus észak-írországi Demokratikus Unionista Párt (DUP) szorításába kerül, és a brit politika jobbszárnya felé sodródik.

A képviselők közölték: a kiválásukról hozott döntésükhöz a végső indokot a kormány "katasztrofális" Brexit-politikája adta. Levelükben azt írták: Theresa May kormánya felelőtlen módon sodorja az országot a megállapodás nélküli Brexit szakadéka felé - írja az MTI.

A három eddigi tory képviselő csatlakozik a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt frakciójából hasonló okokból minap kivált nyolc képviselő független frakciócsoportjához.

Cikkünk folyamatosan frissül.

HOZZÁSZÓLÁSOK