Theresa May nem támogat egy újabb népszavazást

Theresa May brit miniszterelnök hétfőn közölte, hogy nem támogatja sem az újabb népszavazás kiírását a brit EU-tagságról, sem annak a március végi határidőnek a kiterjesztését, ameddig a jelenlegi törvény alapján Nagy-Britanniának ki kell lépnie az Európai Unióból.
Szász Péter, 2019. január 21. hétfő, 18:01
Fotó: AFP

May hétfő délután a londoni alsóházban ismertette a kormány válaszát arra, hogy a képviselők a múlt héten példátlan, 230 fős többséggel elutasították a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét tartalmazó, az EU-val novemberben elért megállapodást.

A kormányfő a megállapodás legsúlyosabban bírált eleméről, az ír-északír határellenőrzés visszaállításának elkerülésére szolgáló tartalékmechanizmusról (backstop) csak annyit mondott, hogy a héten folytatja egyeztetéseit erről a kérdésről az alsóházi frakciókkal, és e megbeszélések eredményeit az EU elé terjeszti.

A jelenlegi tervek alapján a brexit-megállapodásról jövő kedden tart vitanapot és szavaz ismét az alsóház.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.01.21 19:23

Ami azt illeti Theresa lett az új angol bohóc. Leszavazzák de senki nem akar miniszterelnök lenni. Érdekes!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.01.21 19:11

A brit parlamentnek nem fanyalognia kell itt, hanem végrehajtani a népszavazást eredményét. Brexit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html