Brexit - Vége a szabad mozgásnak

A brit kormány szerdán ismertetett tervei szerint azonos feltételekkel telepedhetnek le Nagy-Britanniában az uniós és az unión kívüli bevándorlók a brit EU-tagság megszűnése (brexit) után.
Szász Péter, 2018. december 19. szerda, 15:53
Fotó: AFP - Tolga Akmen

Az új bevándorlási szabályozás, amelynek 168 oldalas tervezetét Sajid Javid belügyminiszter mutatta be szerda délután a londoni alsóházban, kimondja, hogy a brexit után tervezett, várhatóan 2020. december 31-ig tartó átmeneti időszak lejártával Nagy-Britannia nem érvényesíti tovább az EU-n belüli szabad mozgás alapelvét.

Az új rendszer az EU-ból és a máshonnan letelepedési szándékkal érkezők esetében egységesen a szakképzettségre összpontosít majd, nem arra, hogy ki honnan jött - áll a tervezetben.

A dokumentum szerint ez azt jelenti, hogy bárki, aki az Egyesült Királyságba akar beutazni, ezt csak engedéllyel teheti meg, jóllehet London az EU-állampolgárok számára nem kívánja vízumhoz kötni a beutazást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

flydomi, 2018.12.21 13:43

@na4: A brexit egyik első pozitív hatása: ők mondják meg ki jöhet, és ki nem. Elegük lett belőle, hogy elárasztja őket a mocsok.

Mikor nem voltak unios tagok,akkor is ok szabtak meg,hogy ki johet be.Muszlimok,Azsiaiak,Afrikaiak,occo munkasok,akiknek nincs joguk. :) .Nekik a kereszteny europai ember nem kell. :)) Jo lesz ez.De varjuk meg 2020 dec 31-et.Addig nem lep eletbe,es addig ismet ki kell talalnia a Nagy Brit kozzosegnek,hogy hogyan tovabb.(az irek miatt,na meg a Skotok). Show must go on. :))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.12.19 16:17

A brexit egyik első pozitív hatása: ők mondják meg ki jöhet, és ki nem. Elegük lett belőle, hogy elárasztja őket a mocsok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html