Brexit-ügyben üzent Merkel

Az Európai Unió az Egyesült Királyság távozása után is egyedülálló értékközösség és a világ egyik legerősebb gazdasági térsége marad - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a német szövetségi törvényhozás alsóházában (Bundestag).
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 27. csütörtök, 10:08
Fotó: MTI/EPA

A kancellár a brit uniós tagság megszüntetéséről (brexit) szóló szombati uniós csúcson képviselendő német álláspontot a szövetségi parlamentben ismertető beszédében kiemelte, hogy Nagy-Britannia távozása után tovább kell erősíteni az EU-t.

Az európai integráció "egyedülálló sikertörténet", amelyet a Brexit után megmaradó 27 tagállamnak együtt "tovább kell írnia" - mondta. (Kezd tényleg bedurvulni az EU.)

A huszonhetek a brexitről döntő tavalyi népszavazás óta jól teljesítettek, mindenki tartotta magát ahhoz a megállapodáshoz, hogy csak együtt és csak a brit távozási szándék hivatalos bejelentése után lehet tárgyalni Londonnal, és "nagy egyetértésben" alakították ki a tárgyalási stratégiát, így a szombati brüsszeli csúcs "az egység erőteljes demonstrációja" lesz - emelte ki a német kancellár.

A huszonhetek fair és konstruktív tárgyalásra törekednek, és ugyanezt várják a brit féltől - tette hozzá az MTI szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK