Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Vezércikkében úgy fogalmazott, hogy "a történelem nem halad mindig előre, néha megáll, máskor visszafele tart, és Londonban jó nagyot ugrott hátra".

Az újság által megkérdezett Pier Carlo Padoan pénzügyminiszter szerint "bekövetkezett az, amire gondolni se mertünk". Hangsúlyozta, hogy a Brexitnek inkább a politikai, semmint a pénzügyi következményei aggasztják, mivel a brit népszavazás "lökést adott Európa felbomlásához". A Corriere értesülései szerint kockán forog Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének posztja.

Az újság megjegyezte: a római kormánynak megkönnyebbülést jelent, hogy az olasz alkotmány értelmében ilyen népszavazást Olaszországban nem lehet tartani.

Dominóhatás jöhet

A Corriere az EU-ból való kilépés dominóhatásától "kísértett" tagállamok között említi Magyarországot is.

Nagy-Britannia "meglékelte" Európát - írta a balközép La Repubblica, amely a Brexit olasz belpolitikai következményeire hívta fel a figyelmet, vagyis arra, hogy a következő európai "omlás" Olaszországban következhet be, ha az őszi olasz alkotmányos népszavazáson a Matteo Renzi vezette kormány megbukik.

Az újság szerint a Brexit után Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt győzelme sem tűnik már lehetetlennek.

Az IlSole24Ore című gazdasági napilap a "populista áramlatok Európájáról" cikkezett, idesorolva a migrációs kvótákról rendezendő magyar népszavazást is.