Brexit: ez a lépés biztosan fájni fog a briteknek

Végleges döntés hozott a Lloyd's biztosító arról, hogy brexittárgyalások végére a kontinensre telepíti a szigetországból európai központját. Egy 330 éves vállalkozásról beszélünk, aminél ismertebb brit ikont aligha találhatnánk.
Komócsin Sándor, 2017. március 30. csütörtök, 11:44
Fotó: Reuters

A Lloyd's biztosító társaság, amelyet 1688-ban alapítottak Londonban, azt tervezi, hogy az Egyesült Királyság európai uniós kilépése után Brüsszelben állítja fel európai központját - írta a Bloomberg megerősítve az ezzel kapcsolatos év eleji híreket. A vállalat vezetősége azzal számol, hogy az új iroda 2019 elejére működőképes lesz.

Az Egyesült Királyság döntése a válásról nyilvánvaló következményekkel jár a piacunkra és az európai üzleti tevékenységünkre nézve - fejtegette döntésüket indokolva John Nelson, a vállalat elnöke a Lloyd's éves jelentésében. A brexitről szóló júniusi népszavazás óta eltelt kilenc hónapot a megfelelő megoldás keresésére szentelték.

A biztosítási ágazat másik óriása, az amerikai AIG Inc. március elején jelentette be, hogy Luxemburgba viszi európai központját, a Hiscox Plc Málta és Luxemburg között ingadozik, a Beazley Plc leányvállalattá hizlalja dublini irodáját. A belga pénzügyminiszter elégedetten nyugtázta, hogy Brüsszel pénzügyi központ szerepe erősödik.

HOZZÁSZÓLÁSOK