Brit tudósok: a gazdagoknak adott adókedvezmény csak a gazdagoknak előnyös

A gazdagoknak kínált adócsökkentés jellemzően csak azoknak volt előnyös, akiket e intézkedések direkten céloztak, és nem látni nyomát annak, hogy e lépések következtében több munkahely jött volna létre vagy nőtt volna a gazdaság egésze - derül ki egy friss kutatásból.
Domokos László, 2020. december 20. vasárnap, 12:50
Fotó: Getty Images

David Hope (London School of Economics) és Julian Limberg (King's College London) ötven évnyi tapasztalatot összefogva arra jutott, hogy a döntéshozóknak nem kell attól tartani, hogy ha jobban megadóztatják a gazdagokat, hogy ebből fedezzék a járvány gazdasági következményeit, akkor az majd árt a gazdaságnak - írta a Bloomberg nyomán a 444.hu.

A kutatás 18 OECD-országban vizsgálta meg, hogy milyen következményei voltak annak, hogy a gazdagokra kivetett adók csökkentésének az elmúlt 50 évben. És azt találták, hogy a társadalmak leggazdagabb 1 százalékait célzó adókedvezmények révén jelentősen nőtt a vagyonuk, ugyanakkor nem lehetett egyéb, a társadalom egészébe továbbhullámzó hatást felfedezni az ilyen intézkedések után.

Hope szerint ezek az intézkedések nem csurognak le a társadalom egészébe, szemben azzal, ahogy a hasonló adókedvezmények támogatói állítják.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2020.12.20 13:13

Az orbáni rezsimet, csicskáit, mamelukjait aligha fogja egy egy ilyen kutatás megállítani a szabad rablásnak tűnő
tevékenységükben ! Ahogy 10 éve, minden megy tovább. A hatalom és hű kiszolgálói ,várhatóan 2022-ig továbbra
is élvezik Orbán uraság kitüntető figyelmét !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html