Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mivel továbbra is fennáll az a lehetőség, hogy az ország 2019. november 1-jén megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból, az Európai Bizottság (EB) ma részletes ellenőrzőlistát tesz közzé, hogy segítse az Egyesült Királysággal kereskedő vállalkozásokat a végső előkészületek megtételében - adta hírül a bizottság.

A kereskedelmi fennakadások minimalizálása érdekében az Egyesült Királyság ellátási láncaiban érintett valamennyi félnek - székhelytől függetlenül - tisztában kell lennie azzal, milyen feladatok hárulnak rá a határokon átívelő kereskedelem terén. Az ellenőrzőlista a korábbi bizottsági állásfoglalásokra és az érdekelt feleknek eddig kiadott 100 közleményre épül, amelyek az ágazatok széles körét fedik le.

Ezenfelül az EB javasolja az Európai Parlamentnek (EP) és az Európai Tanácsnak (ET), hogy hajtsanak végre célzott technikai kiigazításokat egyes olyan rendkívüli uniós intézkedések időtartamánál, amelyek a közúti és a légi közlekedésben kezelik a megállapodás nélküli brexit hatását.

A bizottság azt is szorgalmazza, hogy az unió Szolidaritási Alapja és az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap tegyen elérhetővé támogatást a megállapodás nélküli brexit által leginkább érintett vállalkozások, munkavállalók és tagállamok számára. A javaslatok akkor lépnek életbe, ha az EP és a ET elfogadja azokat.