Brüsszel odacsapott

Az Európai Bizottság végleges dömpingellenes vámot vetett ki a vasból vagy acélból készült varrat nélküli csövek kínai behozatalára annak érdekében, hogy az európai acélipart megvédje az esetleges túlkapacitástól - közölte az uniós bizottság sajtószolgálata.
Domokos László, 2017. május 12. péntek, 14:18
Fotó: Reuters

A vizsgálatok ugyanis megerősítették, hogy kínai varrat nélküli acélcsöveket dömpingáron értékesítettek Európában, ezért az Európai Bizottság a Kínából származó új típusú acéltermékekre vonatkozóan kibővített dömpingellenes intézkedéseket dolgozott ki.

A pénteken életbe léptetett végleges intézkedés értelmében a kínai acéltermékek az unió területére való behozatala esetén a rájuk vonatkozó vámok 29,2 százalékról 54,9 százalékra emelkednek - írta az MTI.

Az Európai Unió nagy számban vezet be kereskedelmi védelmi intézkedést az acéltermékek tisztességtelen behozatalára vonatkozóan. A pénteken bevezetett dömpingellenes vámok többek között a hidegen hengerelt lapos acél és más hidegen hengerelt rozsdamentes acéltermékeket érinti - közölte a bizottság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

reszeloaladar, 2017.05.12 15:13

Ha Trump tenne ilyet az veszélyeztetné a világ gazdasági és politikai egyensúlyát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html