Brüsszel visszavágna az amerikai kereskedelmi korlátozásokra

Az EU kész azonnal reagálni, ha az Egyesült Államok bármilyen kereskedelmi korlátozást léptet életbe vele szemben - mondta Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője a Donald Trump amerikai elnök által kilátásba helyezett büntetőintézkedésekről szóló hírekkel kapcsolatban.
Domokos László, 2018. január 29. hétfő, 13:55
Fotó: Reuters

Készek "gyorsan és megfelelően" reagálni, amennyiben Washington korlátozásokat vezet be az európai kivitellel szemben. További részleteket azonban nem árult el.

A szóvivő szerint az EU nem zéró összegű játszmaként tekint a kereskedelempolitikára, amelynek nyertesei és vesztesei vannak. Úgy gondoljuk, hogy a kereskedelemnek minden fél számára előnyösnek kellene lennie - számolt be az MTI.

Az EU kész "gyorsan és megfelelően" reagálni, amennyiben Washington korlátozásokat vezet be az európai kivitellel szemben - jelentette ki a szóvivő. Brüsszel szerint a kereskedelemnek nyitottnak és tisztességesnek kell lennie, ugyanakkor világos szabályokon kell alapulnia.

Donald Trump a múlt héten úgy vélekedett, hogy az EU méltánytalan az Egyesült Államokkal, és azt mondta, ez még az EU kárára válhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK