Brüsszelbe megy Soros György

Soros György jövő hétfőn Brüsszelben megbeszélést folytat Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével - közölte Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) szóvivője a brüsszeli testület szokásos déli sajtótájékoztatóján pénteken.
Domokos Erika, 2018. április 13. péntek, 20:22
Fotó: Pixabay

Szkínasz újságírói kérdésre hangsúlyozta: mint ismeretes, Soros és Timmermans nagyon régóta ismerik egymást, és rendszeresen folytatnak egyeztetéseket az Európai Uniót érintő témák széles köréről.
Az eszmecserék egyebek mellett arra adnak lehetőséget, hogy megbeszéljék, hogyan lehetséges összetartani az uniós tagországokat - írta az MTI.

A holland, szociáldemokrata politikus február elején újságírói kérdésre válaszolva közölte: a Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató. A megbeszéléseken hangsúlyt kap a jogállamiság, a nyitott társadalmak, a demokrácia melletti határozott elkötelezettség, valamint az, hogyan lehet megerősíteni Európa egységét. Ez nagy feladat, és Soros György is Európa megosztottságának felszámolása mellett kötelezte el magát - mondta a szóvivő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.04.13 21:06

Mikor Hruscsov vagy Brezsnyev Budapestre látogatott, "megerősíteni az egységet", legalább tudtuk, hogy milyen pozícióból teszi ezt. A régi szép idők, ugye.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html