BUX
38768

Brüsszelbe utazna? Figyelmeztetés érkezett

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata a brüsszeli rendőri intézkedésekkel kapcsolatos esetleges nehézségekre figyelmezteti a magyar állampolgárokat honlapján.

MTI, 2016. március 17. csütörtök, 10:59

Kedd délután - a novemberi párizsi terrortámadásokhoz kapcsolódó nyomozás keretében - a Brüsszel Forest negyedében tartott házkutatás alkalmával a rendőrség tűzpárbajba keveredett feltételezett terroristákkal; négy rendőr megsérült, egy támadó meghalt, társait pedig továbbra is keresi a rendőrség.

A konzuli szolgálat felhívta a figyelmet, hogy Belgiumban továbbra is hármas terrorfenyegetettségi szint van érvényben. A nyomozással összefüggésben egyes utak vagy városrészek időszakos lezárására, a (tömeg)közlekedés akadályozására, intézmények és munkahelyek kiürítésére, a lakhely elhagyásának korlátozására lehet számítani. A bevezetett fokozott ellenőrzésekkel járó intézkedések miatt a közúti, vasúti és reptéri utazás során megnövekedett menetidővel érdemes számolni.

Javasolják, hogy utazás előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről, továbbá azt kérik az országban tartózkodó magyarokról, hogy a nehézségek ellenére őrizzék meg nyugalmukat, legyenek türelemmel és működjenek együtt a hatóságokkal.