Az eurózóna pénzügyminisztereinek hét végi tanácskozásukon javaslatot kell tenniük az európai biztonsági alapok (EFSF és ESM) tőkéjének legalább ezermilliárd euróra emelésére - jelentette ki Angel Gurria, az OECD főtitkára. A jelenlegi összeg - összesen 940 milliárd euró, amelyből 200 milliárdot már lekötöttek a görög, az ír és a portugál segélycsomagokra -, nem elég a piaci bizalom helyre állítására.

A kellően nagy összeg hitelesítené az övezet országainak elszántságát a válság megfékezésére, a bizalom erősödése pedig levegőhöz juttatná a kormányokat, hogy megtegyék a gazdaságot fellendítő lépéseket, illetve elindítsák azokat a hosszú távú reformokat, amelyek helyreállíthatják Európa versenyképességét - érvel Gurria.

A tagállamok gyenge pénzügyi helyzete, a költségvetési konszolidáció és a gazdasági kiigazítások kényszere rövid távon visszafogják a keresletet a gazdaságban, mielőtt érezhetőek lennének a stabilitás kedvező hosszú távú hatásai. Ezért kell határozottan helyreállítani a piaci bizalmat, és ezzel megtámasztani a gazdaság keresleti oldalát.

Növekedés kell, süssétek meg!

A főtitkár az OECD friss tanulmányát mutatta be, amely felsorolja Európa ismert bajait a gyenge GDP-növekedéstől a magas munkanélküliségig, és arra a következtetésre jut, hogy a térség országainak a gazdaság bővülésének serkentését kell a legfontosabb rövid távú céljukká emelniük. A tanulmány az EU egyik leggyengébb pontját az együttműködés hiányosságaiban találja meg.

A nemzeti szabályozások túl merevek, rosszul hajtják végre a közös uniós szabályokat, ami gyakran gátolja a határokon átnyúló gazdasági tevékenységeket, a munkahelyteremtést és aláássa az európai gazdaság hatékonyságát. Érdekes javaslata a jelentésnek, amely szerint az uniós tagországoknak minden évben jelentést kellene készíteniük arról, miért nem tudták teljesen kihasználni az 500 millió fogyasztót számláló közös piac kínálta előnyöket.

A dokumentum megállapítja azt is, hogy hiába van 24 millió munkanélküli Európában, a legtöbb uniós tagország a megfelelően képzett szakemberek hiányával kénytelen szembe nézni, a munkaerő mobilitása gyenge. Bátorítani kell a határokon átnyúló munkaerő-migrációt, hogy a vállalatok alkalmazottaik lehető leghatékonyabb kombinációját hozhassák létre.