Gőzerővel zajlik az átalakítása annak az budaligeti villaépületnek, amely év elején került Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti vállalkozó kisebbik lánya és annak férje közös cégének érdekeltségébe - tudta meg a 24.hu. A csaknem 2400 négyzetméteres telken elterülő ingatlan január végén került a Properitus Vagyonkezelő Kft. birtokába, amelynek tulajdonosa Homlok Zsolt és Homlok-Mészáros Ágnes.

A II. kerületi villa a tulajdoni lap szerint eredetileg egy 180 és egy 80 négyzetméteres lakásra bontott társasház volt. A házaspár cége május végén kezdeményezte a társasház minősítés megszüntetését, ami arra utal, hogy összevonták a két lakásra bontott házat.

Szintén május végi dátummal a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Bank kérelme is fel van tüntetve a tulajdoni lapon, ami az ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, valamint az elidegenítési és terhelési tilalom törlését kezdeményezi. Ez azért szerepel az iraton, mert a bank februárban 189 millió forint és járulékai erejéig megterhelte az ingatlant, ami azt jelzi, hogy hitelt vett fel a társaság. A jelzálogjogot törölhették, mert vagy kifizették a kölcsönt, vagy egy másik ingatlant vontak be a fedezetéül.

Ez a pénz egyébként önmagában aligha fedezte a ház vételárát és az átalakítási-felújítási költségeket. Az ingatlanportálokon elérhető hirdetések alapján ebben az utcában egy fele ekkora telken álló, hasonló méretű ház értéke 400 millió forint körül van.