Budapest erről végleg lemaradt

Ma jelölik ki 2024-es és 2028-as ötkarikás játékok helyszíneit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) limai közgyűlésén, meglepetés azonban nem lesz, mert csak két jelentkező maradt - írta a Népszava.
Domokos László, 2017. szeptember 13. szerda, 07:33
Fotó: Napi.hu

Eredetileg még hat város volt a pályázók között: Boston, Hamburg, Los Angeles, Róma, Párizs és Budapest. A jelentkezést követően az egyik amerikai (Boston), majd a német kandidáló, utána pedig az olasz főváros is visszalépett, végül Budapest sem vállalta a rendezést.

Utóbbi nem ok nélkül hátrált meg: a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtését követően 266 151 budapesti lakos szeretett volna népszavazást azzal kapcsolatban, rendezzen-e Magyarország 2024-ben olimpiát.

Gyorsan érkezett a válasz, sor sem kerülhetett a referendum lebonyolítására, mivel 2017 februárjában Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt, a korábbi MOB-elnök úgy döntöttek, hogy az ország véglegesen visszalép a pályázattól. A két megmaradó fél mindeközben osztozkodott, így a mai napon a megegyezést már csak véglegesítik: 2024-ben Párizs, míg 2028-ban Los Angeles ad majd otthont a nyári játékoknak - írta a napilap.

Legközelebb sokkal jobban kell előkészíteni a magyar jelentkezést a játékokra - mondta a Népszavának Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. Véleménye szerint legközelebb nem szabad kihagyni a lakosságot az előkészületekből: népszavazás nélkül nem szabad belevágni egy olimpiai kandidálásba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

666ORDOG666, 2017.09.13 12:10

Ez valóban a demokratikus ellenzék érdeme!
Büszkék lehetnek a teljesítményre.
Részemről ennél nagyobb rombolási tevékenységet nem tudok elképzelni.
Eddig is tönkre vágtak mindent, amit csak lehetett. Kétség nem férhet hozzá, ez volt a csúcs.
A kis kocsog aktívisták pedig méltó utódjai lehetnek a dicstelenül a történelem szemétdombján rothadó szabad madaras libsibolsi elődöknek.
Üdv: az Ördög.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

reszeloaladar, 2017.09.13 11:47

A visszalépés volt az évtized legnagyobb trollkodása. Gondolom azok örlnek neki a legjobban, akik elhiszik, hogyha holnaptól 2x annyi meg egészségügyre, akkor fele annyi beteg lesz és mindenki 2x annyit fog élni. A oktatásra jutó plusz pénzből pedig legalább 2x okosabbak lesznek a gyerekek.
Persze legyen kötelező népszavazás mindenhol, aztán kideül, hogy senki sem akar Olimpiát rendezni csak a diktatúrák. Ezzel az emberiség az egyik legnagyobb vívmányára mondhat nemet, mert drága.
Ha ma kiírnának egy népszavazást a Holdraszállásról, aminek a költsége simán felmehet bármeddig, vajon hány jóérzésű ember voksolna a támogatás mellett? Ha az ilyen embereken múlna, Kolombusz sosem indult volna útnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.09.13 11:14

Jó hír. Ilyen brutálisan veszteséges látvány és presztízsberuházásokra költeni a polgárok adóját árulás.
Népszavazás? Erre most jönnek rá, amikor már milliárdokat költöttek erre a bohóckodásra. Ezer helye lett volna ennek a pénznek. A politikusok így qurják el az adóforintokat, és közben csodálkoznak, hogy mindenki menekül a lehúzó, megynyomorító adók elől.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html