Bukásában is csalódást okoz a CBA expartnere

Nem kellenek - legalábbis az eddigi kínálati árakon - senkinek a csődbe ment Palóc Nagyker boltjai és kisáruházai, miközben a CBA volt Nógrád megyei franchise-partnere több száz millió forinttal tartozik volt alkalmazottainak.
Komócsin Sándor, 2017. február 8. szerda, 10:24
Fotó: Napi.hu

A következő két-három hétben tarják a csődeljárás alatt álló Palóc Nagykereskedelmi Kft. következő hitelezői tárgyalását - adta hírül a Világgazdaság. A CBA volt Nógrád megyei nagykereskedelmi partnere több száz hitelezőjének, bankoknak és beszállítóknak tartozik.

Ezentúl még 200-300 millió forint bért is ki kellene fizetnie volt alkalmazottainak. A vállalat fénykorában 1300 embernek adott munkát, akik közül 150-en maradtak. Ők az üzleteket próbálják eladni, amelyekből inkább csak a berendezésekre akad vevő.

Nem vált be az a számítás, hogy 2,5-3 milliárd forintot szedhetnek be a cég üzlethelyiségeinek eladásából. A Coop Hungary Zrt.-nek például 20-22 boltot akartak eladni, de a 100 millió forint körüli kínálati ár soknak bizonyult. Ugyanez a helyzet azokkal a helységekkel, amelyek kisboltokként működhetnének tovább.

HOZZÁSZÓLÁSOK