Lengyelországban a járvány kezdete óta zárva tartó Ikea boltjai május elején újra kinyithattak, és nagyon elégedettek: forgalmuk egy jó szombati napénak felelt meg hétfőn - tudta meg a Rzeczpospolita. Ez sokkal jobb, mint amire számítottak. Már a nyitás előtt az üzleteknél sorok keletkeztek, de a vásárlók betartották a biztonságos távolságot és semmilyen konfliktusra nem került sor.

Az Ikea lengyelországi szóvivője szerint a vevők felkészülten jöttek, a megtervezett vásárlást végrehajtották, s a termékekből tényleg sokat adott el a bútorlánc. Amióta a vasárnapi kereskedelmi tilalom életbe lépett, a szombat a legintenzívebb nap a héten, úgyhogy a mostani hétfői forgalom tényleg magas volt. Ráadásul nem tapasztaltak az internetes forgalomban sem csökkenést, ezért ezt is tovább fogják fejleszteni.

Lengyelországban hétfőtől másfél hónap szünet után sok új kiskereskedelmi egység nyitott újra, például a bútorboltok, vagy a kereskedelmi központok. Más cégek messze nem olyan elégedettek a hétfői forgalommal, mint az Ikea, sokkal kevesebb vásárlójuk volt, mint általában. Reménykednek, hogy ez napról napra fokozatosan nőni fog..