Kiderült az Aldi egyik nagy titka

Az Aldi ausztráliai leányvállalatának egyik dolgozója kifecsegte, milyen munkavégzést várnak el a cégnél. Nem írnak ugyan elő minimális sebességet, de aki nem elég gyors, azt megtalálja a főnöke.
Komócsin Sándor, 2020. április 15. szerda, 12:15
Fotó: Getty Images

Brooke Hoskin kisasszony, az német Aldi diszkontáruházlánc ausztráliai leányvállalatának egyik eladója egy videóban árulta el, miért dolgoznak igen tempósan a cégnél az alkalmazottak - derül ki a brit Mail Online tudósításából.

A boltok főnökei állandóan figyelik a hatékonyságukat, és ha úgy találják, nem kellően gyorsak, akkor megdorgálják őket. Hoskin munkaköri kötelessége a cég szisztémájának megfelelően, hogy részt vesz az árufeltöltésben, a polcok elrendezésében és helyt áll a pénztárnál is.

Mint az elbeszéléséből kiderül, a cégnél nem írnak elő valamiféle minimális sebességet a áruk árának leolvasására, és arra, hogy milyen gyorsan kell az éppen kiszolgált vevőtől eljutniuk a következőig. Ugyanakkor akit azon kapnak, hogy rendszeresen lazít, azt megtalálják. A német cég részben a személyzet létszámának alacsonyan tartásával faragja el költségeit, de dolgozóinak Ausztráliában többet fizet, mint versenytársai.

A videóból kiderül, hogy a titok, azaz a jobb fizetés titka szakszerűen fogalmazva az, hogy a cégnél nagyobb a munkaintenzitás, mint máshol. A közgazdaság sokak szerint nem tudomány, de azért csodák itt sincsenek. További érdekesség az Aldi ausztráliai tevékenységével kapcsolatban, hogy a felsőfokú végzettséget igénylő vezetői pozíciókra igen magas fizetéssel keresnek jelentkezőket. Egy nemrégiben feladott hirdetésben több mint 29 millió forintnak megfelelő éves kezdőfizetést ajánlottak, ami magasabb, mint amennyivel orvosként, fogorvosként vagy mérnökként el lehet helyezkedni.

HOZZÁSZÓLÁSOK