Bumm a budapesti olimpiának: London Indiát ajánlja

Nagy-Britannia támogatni fogja, ha India egyik városa - leginkább Delhi - indulni akar a 2020-as olimpia megrendezésének jogáért.
NAPI Online, 2007. november 19. hétfő, 12:28
Fotó:

A 2012-es olimpiai játékokat rendező London polgármestere, Ken Livingstone bejelentette, hogy országa és városa minden támogatást megad Indiának, ha az ország úgy dönt, hogy indul a 2020-as olimpia megrendezésének jogért. A politikus, illetve a versenyeket rendező bizottság feje, Sebastian Coe és a Chelsea futballklub vezérigazgatója, Perer Kenyon egyaránt tagja annak a küldöttségnek, amely Indiába látogatott, hogy erősítsék a két ország kulturális, üzleti és nem utolsósorban sportkapcsolatait.

Az indiai olimpiai bizottság elnöke, Suresh Kalmadi áprilisban jelentette be, hogy foglalkoztatja országát a 2020-as játékok megrendezésének gondolata. Az ország 2010-ben a brit nemzetközösségi játékoknak ad otthont. Az olimpiai felkészülés erősítené Delhi és London szociális és gazdasági kapcsolatait, aminek mindkét fél hasznát látná.

A magyarországi BOM-mozgalom szintén a 2020-as olimpiai játékok megszerzését tűzte ki célul maga és az ország elé. Ebben a versenyben tehát az addigra várhatóan tízmillió fő alá zsugorodó Magyarországnak minden bizonnyal szembe kell néznie egy olyan országgal is, amely csak hazai pályán egymilliárd plusz néhány százmillió nézőt kínál célközönségül...

HOZZÁSZÓLÁSOK