Büntetés járt az ellenzéki tüntetések tévéközvetítéséért Lengyelországban

A lengyel médiahatóság megbírságolt egy tévétársaságot azért, mert tavaly év végén közvetített egy, a parlament előtti zajló ellenzéki tüntetéseket.
Barabás Júlia, 2017. december 16. szombat, 15:27
Fotó: AFP

A lengyel Országos Rádió és Televízió Tanács (KRRiT) 1,5 millió zlotys (113 millió forint) büntetést szabott ki az ellenzékinek tartott TVN24 tévétársaságra, mert tavaly decemberben közvetítette a Szejmben és a parlament épülete előtt zajló tüntetéseket - számolt be a gazeta.pl portál.

Az indoklás szerint a TVN24 közvetítésének módját megfigyelve megállapították, hogy annak készítői a vonatkozó törvény 1. és 3. paragrafusát megsértve a joggal ellentétes cselekedetet propagáltak, amely biztonsági veszéllyel jár.

A KRRiT egyébként a TVN24 mellett más hírcsatornákat is ellenőrzött, ám a többi tévétársaságnál nem talál vétséget. A büntetést az adó 2016-os bevételének arányában szabták ki. A lehetséges bírság összegének egy százalékát fizettetik meg a céggel.

A döntés kommentárok lavináját indította el. A kormány támogatói sorából jelezték az újságíróknak, hogy a hatóságok immáron a nyomukban vannak. A tudósítások készítői viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy elemi feladatuk a politikai események közvetítése.

A nyitókép forrása: AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2017.12.17 00:14

buszkeseggel tolt el, hogy lengyelek sokkal hulyebbek a magyaroknal. nem az a fo problema, hogy ezt megteszik, hanem az, hogy ezek utan sem csokken a tamogatottsaguk 1% ala. orban is orulheet, lataszitottak a kelet europa diktatori szekebol. tenyleg erthetetlen, hogy mi megy lengyelorszagban, teljesen elkurvultak...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gmihaly621, 2017.12.16 21:00

Csak nem Kaczynski sugalmazta?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html