Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gerry Rice, az IMF szóvivője azt mondta, hogy a szervezet januárban valószínűleg ront a szeptemberben ismertetett globális gazdaságnövekedési előrejelzésén. Az illetékes arról nem beszélt, hogy mely országok vagy térségek kapcsán tervezi változtatni előrejelzését a pénzügyi szervezet.

A szeptemberben megjelent Világgazdasági kilátások című előrejelzésében az IMF azzal számolt, hogy 2012-ben a globális gazdaság 4 százalékkal nő, ami 0,5 százalékponttal alacsonyabb a júniusban közzétett előző becslésénél.

Nincs olasz mentőcsomag

A valutaalap szóvivője egyben cáfolta azokat az értesüléseket, hogy tárgyalások zajlanának Olaszországgal egy lehetséges mentőcsomagról.

Gerry Rice azt mondta, hogy Mario Monti olasz miniszterelnök az EU-tagországok pénzügyminisztereinek novemberi végi brüsszeli ülésén ugyan találkozott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyik igazgatójával, ekkor azonban a tervezett monitoring küldöttség munkájának a részleteiről tárgyalt.

November 28-án a La Stampa című lap arról számolt be az információs forrás megjelölése nélkül, hogy az IMF 400 és 600 milliárd euró közötti összegű hitelcsomagot készít elő Olaszország számára arra az esetre, ha a dél-európai ország adósságválsága súlyosbodna.