Cáfol és előrejelzést ront az IMF

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) csütörtökön közölte, hogy valószínűleg ront a globális gazdaságnövekedéssel kapcsolatos előrejelzésén januárban, miközben cáfolta, hogy tárgyalna egy olasz mentőcsomagról.
MTI-Eco, 2011. december 1. csütörtök, 17:52
Fotó: Napi.hu

Gerry Rice, az IMF szóvivője azt mondta, hogy a szervezet januárban valószínűleg ront a szeptemberben ismertetett globális gazdaságnövekedési előrejelzésén. Az illetékes arról nem beszélt, hogy mely országok vagy térségek kapcsán tervezi változtatni előrejelzését a pénzügyi szervezet.

A szeptemberben megjelent Világgazdasági kilátások című előrejelzésében az IMF azzal számolt, hogy 2012-ben a globális gazdaság 4 százalékkal nő, ami 0,5 százalékponttal alacsonyabb a júniusban közzétett előző becslésénél.

Nincs olasz mentőcsomag

A valutaalap szóvivője egyben cáfolta azokat az értesüléseket, hogy tárgyalások zajlanának Olaszországgal egy lehetséges mentőcsomagról.

Gerry Rice azt mondta, hogy Mario Monti olasz miniszterelnök az EU-tagországok pénzügyminisztereinek novemberi végi brüsszeli ülésén ugyan találkozott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyik igazgatójával, ekkor azonban a tervezett monitoring küldöttség munkájának a részleteiről tárgyalt.

November 28-án a La Stampa című lap arról számolt be az információs forrás megjelölése nélkül, hogy az IMF 400 és 600 milliárd euró közötti összegű hitelcsomagot készít elő Olaszország számára arra az esetre, ha a dél-európai ország adósságválsága súlyosbodna.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.12.01 18:25

Hetek óta kilincselik össze az IMF.-esek a pénzt az európai válság kezelésére (Usa,orosz,Kínai és most már a brazilok is hajlandóak lépni ha kell azaz a BRICS országok ha nagy a gáz akkor kisegítik európát )

BRAZIL: Finmin says ready to contribute to IMF funds to help EMU but did
not discuss numbers with Lagarde. Funds conditional on Europe acting
first.

Vagyis ha szükséges akkor meglesz a pénz, ha nem szükséges akkor meg cáfolják, hogy tárgyalnának az olaszokkal . Az ECB és a BRICS országok pénze az IMF.-en keresztül folyósítva ugyanis brutális mennyiségü forrást jelentene ha be kell vetni a tüzerőt - viszont amíg nem kell tüzelni addig ködösítés megy meg mindenki próbálkozik a piacról (ismerős duma :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html