Cameron: Skóciát és Angliát is nagyobb önrendelkezés illeti meg

Skóciát a jövőben még nagyobb önrendelkezési jogok illetik meg, de ebből az is következik, hogy az Egyesült Királyság többi nemzetének, köztük Angliának is nagyobb beleszólást kell adni saját ügyeibe - mondta pénteken, a skóciai népszavazás eredményét kommentálva David Cameron brit miniszterelnök.
MTI, 2014. szeptember 19. péntek, 08:37
Fotó: Reuters

Cameron nem mondta ki, hogy külön angol parlament létrehozását tervezné, kijelentette ugyanakkor, hogy "határozott választ" igényel "az angol törvényekre angol szavazatok" kérdése.

Cameron a Downing Streeten felolvasott nyilatkozatában nem mondta ki, hogy külön angol parlament létrehozását tervezné, kijelentette ugyanakkor, hogy "határozott választ" igényel "az angol törvényekre angol szavazatok" kérdése.

A kormányfő egyenes utalást tett arra is, hogy nincs lehetőség a skóciai függetlenségi népszavazás belátható időn belüli megismétlésére. Kijelentette: a referendum ezt a kérdést "egy nemzedéknyi, talán egy egész életnyi időre rendezte".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

illiber, 2014.09.19 10:13

Skóciát és Angliát is nagyobb önrendelkezés illeti meg...


..igen ..,és Erdélyt , a Vajdaságot ,Dél-Felvidéket ,Kárpátalját ....őket is ..kettős-mérce ...jupiter -kisökör európa
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html