Castro: fel kell oldani a Kuba elleni embargót

A Kuba és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok normalizálásához Washingtonnak fel kell oldania a karibi szigetország elleni gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi embargót, valamint be kell fejeznie az antikommunista műsorok sugárzását - hangsúlyozta az ENSZ-közgyűlés általános vitájában hétfőn Raúl Castro kubai elnök.
MTI, 2015. szeptember 29. kedd, 08:13
Fotó: Reuters

Castro emellett ismételten bejelentette hazája igényét a Guantánamói-öbölben található amerikai haditengerészeti támaszpont területének visszaszolgáltatására, valamint a kubai állampolgárok által az amerikai embargó következtében elszenvedett emberi és gazdasági károk miatti kárpótlásra.

A kubai elnöknek a világszervezet székházában elmondott első, 20 perces felszólalását az ülésteremben hosszú tapssal fogadták. Az ENSZ-béli beszédek hosszúsági rekordját 1960. szeptember 26. óta Raúl Castro bátyja, Fidel Castro exelnök tartja, 269 perccel.

Kuba és az Egyesült Államok a nagykövetségek újbóli megnyitásával idén augusztusban állította helyre diplomáciai kapcsolatait, több mint 54 év után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rosszkutya, 2015.09.30 11:03

Arrogáns követelődző komcsi söpredék.
Ezzel a logikával Ők meg fizessék vissza a gazdasági segítséget Kelet-Európának.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html