Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Számos előnnyel járna, ha a moszkvai vezetők körében meghallgatásra találna a volt orosz tisztifőorvos és kormánytanácsadó, Gennagyij Onyiscsenko javaslata, miszerint be kellene tiltani az óvszerek importját - idézi az ötletgazdát a Moscow Times. Először is nagyobb fegyelmezettségre késztetné az embereket, másodszor minden bizonnyal segítené növelni a születések számát.

Onyiscsenko emellett annak a véleményének is hangot adott, hogy a gumitechnikai termékek - azaz a kondomok - semmiféle egészségvédelmi hatással nem járnak. A volt tisztifőorvos valójában alternatív importkorlátozási lehetőségeket keresett, amikor megtudta, hogy az ipari és kereskedelmi minisztérium számos egészségügyi berendezés behozatalának korlátozását tervezi.

Felmerült a Röntgen-gépek, az ultrahangeszközök, a defibrillátorok, a csecsemőinkubátorok és más berendezések importjának visszafogása. Ezek hiánya csak rontaná az egészségügyi ellátás színvonalát, míg ha nem lenne elég óvszer, az arra késztetné a felhasználókat, hogy alaposabb megfontolás után válasszák meg szexuális partnereiket - érvelt Onyiscsenkó az állami RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva.

Sajátos kontrasztot kínál megjegyzéseihez, hogy miközben Európában sikerült visszaszorítani az AIDS betegséget okozó HIV vírus terjedését, Oroszországban nő a szexuális úton terjedő betegségek száma. Még meglepőbb, hogy egy hivatalban lévő orvos vezető, Vagyim Pokrovszkij, az AIDS-ellenes állami központ igazgatója is úgy véli, hogy nincs kapcsolat az importált óvszerek és a HIV-fertőzések terjedése között.

Szerinte az a gond, hogy a külföldről származó kondomok nagyon drágák, ezért az egyik legnagyobb potenciális felhasználói kör, az egyetemi hallgatók nem vásárolják ezeket. Ha választaniuk kell, hogy óvszert vegyenek vagy egy üveg sört, akkor az utóbbi mellett döntenek, mert az olcsóbb. Ezért szerinte az olcsó kondomok hiánya az ország legnagyobb gondja - bár azt azért elismeri, hogy ezek sokkal kevésbé megbízhatók, mint a kipróbált importtermékek.