Célkeresztbe vették az oroszok Obamát

Internetes kampány indult Oroszországban: válaszul az EU és az USA országuk elleni szankcióikra az internetezők saját egyéni büntető intézkedéseket foganatosítottak az Egyesült Államok elnöke ellen.
Napi.hu, 2014. március 27. csütörtök, 13:38
Fotó: Reuters

Kampányt indítottak a vicces kedvű oroszok az interneten Barack Obama amerikai elnök ellen, amelyben szankciókat foganatosítanak válaszul az ország ellen elfogadott nyugati büntetőintézkedésekre. Utóbbiakat a Krím orosz bekebelezése miatt léptette életbe az EU és az USA. Az akcióba a magánemberektől a cégekig sokan bekapcsolódtak - derül ki a Reuters híréből.

Barack Obama, továbbá az Egyesül Államok kormányának tagjai, a szenátorok és a képviselőházi politikusok nem kívánhatnak nekem boldog születésnapot - tette közzé saját ellenintézkedését a kos77 nevű felhasználó az Instagram portálon. Megjegyzéséhez mellékelt egy képet is a komor képet vágó amerikai elnökről.

Egy fotóstúdió tulajdonosa bejelentette, hogy ha Obama vagy családjának bármely tagja megpróbálná igénybe venni szolgáltatásait, akkor visszautasítaná ezt. Ez a "szankció" már egy direkt erre a célra készült weboldalon, az oursanctions.ru-n jelent meg. A Twitter-felhasználók My Sanctions címszó alatt gyűjtik "intézkedéseiket", amelyekben a vörös kaviártól az orosz vodkáig sok mindentől eltiltják az USA első emberét.

Egy moszkvai bevásárlóközpont egyik reklámjába vette bele Obama és a kongresszus tagjainak kitiltását üzleteiből. A hirdetés egyébként azt használja ki, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő népszerűsége nagyot ugrott a Krím megszerzése után. Az EU és az USA szerdán megegyezett abban, hogy közösen dolgoznak az eddigieknél keményebb gazdasági szankciókon, amelyek akkor léphetnek érvénybe, ha Moszkva a Krím után Ukrajna más részeire is szemet vetne.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

TRIANON, 2014.03.27 16:56

@jobbajobb: Mi a hatterhatalomnal az aranyozott szabadkomuves cimer alatt mindenkit tamogatunk, aki Ruszkiorszagnak es ruszki-seggnyalo Sz@arorszagnak, bocs Orbanisztannak art vagy hajlando artani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

TRIANON, 2014.03.27 16:51

Ez nagyon szorakoztato. Mutatja mar most a ruszkik teljes tehetetlenseget. Kezdik felfogni, hogy mekkora ongolt ruktak. Na ezek az orok ellensegek csak ezutan fogjak igazan erezni a sok buntetest. Milyen jo hogy a komcsi rendszer es a a ket vilaghaboru vagy 70 millioval nyirbalta meg oket. Kulonben ma artalmasabbak lennenek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.27 16:09

...nem meglepő ,hogy a háttérhatalom ukrán fasisztákat támogat ,a pénzért mindent !! Ugye szabadkőművesek ???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html